Etkinlikler

Genel Bilgiler

Eğitim Yönetimi Anabilim Dalı olarak temel hedefimiz, eğitimde hedef kitlemiz olan öğrencilere, öğretmenlere ve yöneticilere eğitim yönetimi kavramını, önemini ve uygulanışını öğretmek ve ülkemizin gereksinimleri doğrultusunda eğitim yönetiminin kalitesini artırarak eğitim yönetimi hususunda duyarlılık ve farkındalık oluşturmaktır.

Bu amaç doğrultusunda üniversitemizde lisans, yüksek lisans  ve doktora programları sunulmaktadır:

Lisans

Eğitim Yönetimi Anabilim Dalı olarak lisans programlarında, öğretmenlerin eğitimdeki yönetim kabiliyetini artırmak ve çağdaş eğitim yönetimi becerilerine sahip öğretmenler yetiştirmek amacıyla, “Türk Eğitim Sistemi ve Okul Yönetimi”, “Sınıf Yönetimi”, “Eğitim Bilimlerine Giriş” ve “Türk Eğitim Tarihi” gibi derslerin yanı sıra diğer eğitim bilimleri dersleri de sunulmaktadır.

Yüksek Lisans

Eğitim Yönetimi Anabilim Dalı olarak yüksek lisans programlarında, öğretmenlerin, memurların, ve çeşitli kurumlarda görev yapmakta olan yöneticilerin eğitim yönetimi alanındaki bilgi ve becerilerini arzu edilen düzeye getirmek ve yönetim kalitesini artırmak amacıyla üniversitemizde tezli ve tezsiz yüksek lisans programları sunulmaktadır.

Doktora

Eğitim Yönetimi Anabilim Dalı doktora programı eğitim yönetiminde yüksek lisans yapan bu alanda uzmanlığını almış öğrencilerin ileri eğitim düzeyini kapsamakla birlikte, program aracılığıyla eğitim yönetimi alanında müfettiş, yönetici, eğitim uzmanı ve araştırmacıların kuramsal ve uygulamalı bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi ve alandaki bilimsel bilgiye katkı sağlanması amaçlanmaktadır. Programın temel amacı eğitim yönetimi alanında öğretim elemanı, araştırmacı ve üst düzey yönetici yetiştirilmesidir. Eğitim Yönetimi Anabilim Dalı doktora programı 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı Bahar döneminde lisansüstü öğrenci kabulüne başlamıştır. 

-Tezli Yüksek Lisans (Normal ve 2.Öğretim)

Adayların ALES’ten (Akademik Lisansüstü Eğitim Sınavı) aldıkları puanın %60’ı ile mezuniyet not ortalamalarının %40’ı toplanarak elde edilen puan baz alınarak sıralama yapılmakta ve kontenjan dahilinde alım yapılmaktadır.

Başvurular online olarak yüksek lisans ilanlarının Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesi web sitesinde yayınlanmasını müteakip yine üniversite web sitesi üzerinden yapılmaktadır.

Tezli yüksek lisans programında başarılı olmak için adayların en az 120 AKTS karşılığı ders almaları ve bir yüksek lisans tezi hazırlamaları gerekmektedir. Ders geçme notu 70’dir.

Tezli yüksek lisans programımızda YÖK tarafından belirlenen standart devamsızlık prosedürü uygulanmaktadır. Teorik derslerde devamsızlık oranı %30, uygulamalı derslerde %20’dir.

-Tezsiz Yüksek Lisans (2. Öğretim)

Adayların mezuniyet not ortalamalarının %70’i baz alınarak alım yapılmaktadır. Buna ek olarak, -zorunlu olmamakla birlikte- adayların eğer ALES (Akademik Lisansüstü Eğitim Sınavı) puanları var ise bu puanın da %30’u değerlendirmeye tabi tutulur.

Tezsiz yüksek lisans programında başarılı olmak için adayların en az 60 AKTS karşılığı ders almaları ve bir proje hazırlamaları gerekmektedir. Ders geçme notu 70’dir.

 -Doktora

Doktora programına yüksek lisans derecesi ile başvuran adayların; ALES (Akademik Lisansüstü Eğitim Sınavı) puanının %50'si, lisans mezuniyet not ortalamasının %10’u, yüksek lisans mezuniyet not ortalamasının %15'i  ve YDS/YÖKDİL veya eşdeğer yabancı dil notunun %25’i toplanarak elde edilen puanları baz alınarak sıralama yapılmakta ve kontenjan dahilinde alım yapılmaktadır.

Başvurular online olarak yüksek lisans ilanlarının Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesi web sitesinde yayınlanmasını müteakip yine üniversite web sitesi üzerinden yapılmaktadır.

Doktora programı, tezli yüksek lisans derecesi ile kabul edilmiş öğrenciler için toplam 21 krediden ve bir eğitim-öğretim yılı 60 AKTS’den az olmamak koşuluyla en az yedi ders, seminer, yeterlik sınavı, tez önerisi ve tez çalışması olmak üzere en az 240 AKTS kredisinden oluşur.

Arş. Gör. EBRU GÜÇ
Güncelleme : 30.05.2022 01:50:54